Home » Stories » Countries » Germany » Buitensporten in de Eifel

Buitensporten in de Eifel

 

“Sporters ‘eat your heart out’ in de Eifel. Wil je er lekker op uit, in de natuur, dan is het Eifel-gebied in Duitsland echt iets voor jou! Diverse buitensporten met prachtige faciliteiten op een rij.”

Wat is de lucht hier toch schoon… tussen de bossen, grasvlaktes en in glooiende heuvellandschappen. Er is genoeg te doen op het gebied van buitensporten in de Eifel. Voor ieder wat wils! En wees nou eerlijk: een lokale schnitzel als beloning na zo’n work-out is toch een bonus! Een aantal buitensporten op een rij.

 

1. Tour de Eifel

Schijnbaar is fietsen één van de populairste buitensporten in de Eifel. Van wat wij gezien hebben, is het fietsenwegennet goed onderhouden en erg uitgebreid. Werk aan je colletjes op de heuvels van de Eifel. Het is niet alleen geschikt voor wielrenners, maar ook mountainbikers, elektrische en alle andere fietsers. Jullie kunnen hier terecht.

Heeft geen uitleg nodig

 

 

2. Pony-park-sla-je-slag-in-de-Eifel

Pony-meiden opgelet: voor ruiters is dit het gebied om samen te zijn met je paard. Er is namelijk 65 kilometer aan ruiterpaden uitgezet. Klik hier om je vakantie te plannen.

Vele grasvelden met grazende paarden

 

3. Wandel je fit

Wij kunnen alleen maar uit ervaring spreken, dat wandelen in de Eifel waanzinnig is. Het gebied is groot, dus er zijn vele routes. Geen verwaarloosde paden, integendeel. Zoals je kunt verwachten zijn ze, op z’n Duits, goed verzorgd. Ga los op deze website als je van wandelen houdt!

De Mariawald Abdijroute T5

 

4. “Ik wil motorrijden”

De meeste mensen zullen er vast niet mee eens zijn, maar het is wel degelijk een sport: motorrijden. Heb je een goed gevulde portemonnee, neem de s-bochten op volle toeren, want er wordt ruimschoots geflitst. Desalniettemin is het hier prachtig, ook voor de tweewielerrijders. Daarnaast zijn er super veel faciliteiten, van biker-treff-herbergen tot schnitzelparadijzen. Check de prachtige tochten hier.

Een welbekende van ons ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *