Home » Stories » Countries » Indonesia » Pura Tanah Lot

Pura Tanah Lot

DE VELE BORDJES IN DE OMGEVING WIJZEN ALLEMAAL ÉÉN KANT OP;  naar Pura Tanah Lot. Het is ook niet zo moeilijk te vinden, de weg houdt namelijk vanzelf op. Drie authentieke Balinese poortjes maken de ingang voor de tempel. De lokale bevolking waren zo ingenieus geweest om de ticket-box te integreren. Na de wat verveelde mevrouw het juiste toeristen-ticket te betalen, kan de weg gevolgd worden naar de parkeerplek.

 

TUSSEN DE, INMIDDELS PROFESSIONELE SOUVENIRS-SHOPS, leidt de weg naar de tempel. Zowel de toeristen als bezoekers van de tempels komen samen in de straten met lichte zomerse kleding en kokosnoten. Terwijl de prachtig geklede Balinese in diverse kleuren en stoffen hun weg zoeken om een offer te brengen, staan de toeristen stil aan de rand van de ravijnen te genieten van het prachtige uitzicht over zee.

 

AAN SELFIE-MAKENDE TOERISTEN GEEN TE KORT bij de tempel van Pura Tanah Lot. Het negeren van bordjes wordt in dezen gedoogd. Het is wellicht geen goede plek om unieke foto’s te maken, maar dat zou de reden ook niet moeten zijn. Al is het fascinerend om te zien hoe toeristen zich gedragen. Als men het verhaal van Pura Tanah Lot kent is het een bijzondere plek en dat maakt de tempel het bezoeken waard.

 

HET IS ÉÉN VAN DE BELANGRIJKSTE ZEE-VERERENDE TEMPELS in Indonesië. Net zoals andere beroemde tempels in het land, zijn ze allemaal verbonden met de hindoepriester Nirartha. Men zegt dat de ene tempel in het zicht moet staan van de ander. En het schijnt waar te zijn: met helder weer kan daadwerkelijk de rosten van tempel Pura Ulu Watu zien.

 

NIRARTHA SPEELT EEN GROTE ROL IN DE GRONDLEGGING van Pura Tanah Lot. In de 16e eeuw werd met een lichtstraal de weg gewezen van Java naar Bali, maar dat werd door de Balinezen niet op prijs gesteld. Nirartha werd weggestuurd. Maar in plaats van te verdwijnen ging de priester mediteren. Daar kwam zoveel emotie bij kijken, dat hij de rots waarop hij zat de zee in duwde. En zo ontstond het eiland Pura Tanah Lot. Uiteindelijk wijdde Nirartha zijn leven door te veranderen in giftige slangen, voor eeuwige bescherming van de tempel.

 

NOG STEEDS IS MET EB DE TEMPEL TE BEZOEKEN en met vloed maakt de zee het een eiland. Helaas gelden deze getijden alleen voor de hindoestanen. Toeristen kunnen genieten van het uitzicht, maar kunnen de tempel zelf niet bezoeken. Wat wel kan is heilig water drinken. Als het water hoog staat is het mogelijk om een slok ‘heilig water’ te nemen, of ook wel ‘air suci’. Hier dient wel voor betaald te worden. Je blijft ten slotte een toerist.

 

 

TIP: De tempel staat onder de toeristen bekend als een plek met één van de mooiste zonsondergangen, wat dus veel drukte aantrekt. Bezoek je Pura Tanah Lot ‘s ochtends of ‘s middags, dan is er ruimte om rustig rond te lopen.

 

 

CONTACTS

Pura Tanah Lot

Tel: +62 361 – 880361

Email: info@tanahlot.net

 

 

Bronvermelding

Lagrauw. Geraadpleegd 18 maart 2017 van de webste: Azië-expert

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *