Home » Stories » Countries » France » Kastelenweer

Kastelenweer

Onze tocht was niet eenvoudig. Met steentjes op de weg en een reparatie van een band, bereikten we na een enerverende reis het verblijf van de oude Franse koning.

We hoeven maar even door Frankrijk heen te rijden en de kastelen schieten als paddestoelen uit de grond. Ik beeld me dan altijd in hoe ridders op hun paarden op weg waren naar een Kasteel om de koning te ontmoeten. Een man in blik, met een missie.

Met dezelfde missie volgden we onze koers naar het kasteel van Doornroosje. De voertuigen met behoorlijke paardekracht werden geladen. Onze tocht was niet eenvoudig. Met steentjes op de weg en een reparatie van een band, bereikten we na een enerverende reis het verblijf van de oude Franse koning.

De regio ‘De Loire’ is een fantastisch kastelengebied. Op internet staan mooie routes en lijsten om alle chateaus af te werken. De rijkdom van de enorme verblijven heeft te maken met de honderdjarige oorlog.

De Franse koning verhuisde namelijk naar dit gebied ter verdediging van de Engelsen. Zowel adelijk- als koninklijk bloed verkaste met inboedel en personeel naar hun nieuw ontworpen paleisjes, in de omgeving van onze camping.

Wij maakten het Kasteel van Ussé onveilig. Net voordat de bus met Franse bejaarden uitgeladen werd, renden we melig naar het kasteel. Gekke poses op de binnenplaats, met het oog stiekem door vreemde (selfie)fotograven op de achtergrond gefotografeerd te worden. Het sprookje kon beginnen.

In de toren werd elke kamer een scene van Doornroosje afgebeeld met poppen en decor. De prinses die bij de geboorte vervloekt werd door de boze fee. Op haar 16e verjaardag prikte ze zichzelf aan een spinnenwiel en viel in een honderdjarige slaap. Middels ‘True love’s first kiss’, werd het kasteel, het dorp, de inwoners en het prinsesje wakker gekust door de prins.

We hadden het idee dat het sprookje verzonnen is op het terrein Van Ussé, zekerweten doen we het niet. Desalniettemin had de chateau alle elementen om weg te dromen. Voor ‘good’ en ‘evil’.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *