Home » Stories » Countries » France » Een campingplek voor een tent en een duif

Een campingplek voor een tent en een duif

Een mooie kampeerplek, midden in Frankrijk. Het is niet te druk, maar ook niet te stil. Gewoon precies goed. Terwijl wij de mooiste caravans, campers en tenten bestuderen, is er een andere wereld gaande. Hoog in de bomen of in de struiken.

Het zijn de Franse duiven. Ze zien er hetzelfde uit als de Nederlandse. Alleen deze verblijven in Frankrijk. Ik zeg ‘verblijven’, omdat ik oprecht denk dat ze ook op de camping zijn voor ontspanning. Ze zijn net als wij ook druk in de weer.

Boven onze tent is namelijk een nestje ‘in de maak’. Het vrouwtje doet al een proefzit. Het mannetje pakt ondertussen ongegeneerd takjes uit onze voortent. Dan vliegt hij met een ingecalculeerde vaart naar het desbetreffende bouwsel en legt het vakkundig neer.

Het staan en lopen over zijn eigen tortelduifje is dan ook noodzakelijk. Alles voor een perfect ‘home sweet home’. Het is dan ook, zo kwamen wij achter, dat de duiven niet alle takjes kunnen pakken. Want net zoals wij een kampeerplek hebben, hebben de duifjes ook hun eigen stekkie.

De mannelijke duif in kwestie had namelijk een takje verderop op het oog. Toen hij hem wilde pakken viel, uit het niets, een andere ‘roekoeroekoe’ hem aan. Hij had zijn eigen nestje in de struiken naast een andere caravan. De duif wist het precies en liet het gebied met rust. Uit medeleven hebben we takjes voor hem gesprokkeld.

Vol verwondering zaten we dit aan te kijken in de vroege ochtend. Stoelen voor de tent, joggingbroek aan en koffiemok in de hand. De wereld van de Franse camping.

  1. Gerard
    | Reply

    We hebben er 1 in onze tuin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *