Home » Stories » Countries » Netherlands » Duitse strandtoeristen: waarom is NL zo populair?

Duitse strandtoeristen: waarom is NL zo populair?

Het is weer zover. Het Duitse toeristenseizoen in de Nederlandse kustgebieden is weer aangebroken. Horecapersoneel in bekende badplaatsen spreken bijna alleen nog maar Duits en mensen maken weer foto’s van onze fietsen.

Het blijft interessant waarom de Oosterburen zich zo aangetrokken voelen tot onze uitgestrekte stranden. Gelukkig zijn er heel wat onderzoeken verricht om daar een antwoord op te geven.

 

Het zit in de genen 
Meerdere Duitse generaties bezoeken de NL’se stranden. Al in 1955 waren er zo’n 275.00 Duitsers die het land ontdekte en dat aantal is in de loop der jaren alleen maar gestegen. Dus deze nostalgische traditionele familievakanties blijven belangrijk voor vele Duitse gezinnen.

 

Strand enzo 
Het Holland Imago Onderzoek concludeerde niet alleen dat de meeste Duitse vakantiegangers zich aangetrokken voelen tot het strand, wat overduidelijk zo is, maar ook dat ze genieten van Nederland in het algemeen. De Nederlandse landschappen en de natuur wordt veelal opgezocht. En voor de variatie wordt een stad als Amsterdam ook aangedaan.

 

Nederlandse kneuterigheid
Onze Oosterburen genieten van de kleinschaligheid van een dorpje of een badplaatsje. Dit volgens het Kenniscentrum Kusttoerisme. Schattige winkeltjes, ijsje eten en dan weer verder. Een uurtje het strand op en daarna misschien een biertje op het terras. Gewoon gezellig en ongecompliceerd.

 

Even geen Duitse striktheid 
Buiten het feit dat men Nederland fantastisch vindt, is het even een ontsnapping van eigen land. Zo bleek na onderzoek van het Kenniscentrum van kusttoerisme. De Duitse vakantiegangers komen op adem door niet in de strenge Duitse regelcultuur te hoeven zijn. Men ervaart Nederland als relaxt, omdat de regels meer gezien worden als advies.

 

Wederzijdse vriendschappen 
De Nederlandse ondernemingen zijn heel wat blij met de Duitse toerist. Het brengt geld in het laadje. En het wordt positief ervaren, want Nederland is volgens de Duitse toerist familievriendelijk en gastvrij.

Maar ook de Nederlandse onderneming ziet de Duitse toerist graag komen. Dit, volgens het VVV, recreatieondernemers en branchevereniging Recron. Ze hebben een aantal doeltreffende kenmerken van de Duitse toerist op een rij gezet.

De Duitse toerist is:

  • niet weergevoelig. Het is altijd wel strandweer. Dat maakt de Duitse vakantieganger gelukkig.

 

  • niet beroerd om wat meer geld uit te geven aan eten en drinken, maar het hoeft niet perse luxe te zijn.

 

  • erg tevreden waar die is en kan zich goed vermaken. Over het algemeen is er geen animatieteam nodig om de dag door te komen.

 

 

Bronvermelding

NOS

Omroep Zeeland

Telegraaf

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *