Home » Stories » Countries » Indonesia » Voorbereiding voor Okokan

Voorbereiding voor Okokan

Een maand lang zijn er de benodigde voorbereidingen voor één van de heilige feestdagen Ogoh Ogoh, een soort Carnavalsoptocht door het hele eiland heen. Rijdend door Bali zien we in allerlei dorpjes van papiermarche gemaakte sculpturen van minimaal 3 meter hoog achter plastieken doeken gescholen. Niemand mag het nog zien, dat is voor de optocht. Het zijn duidelijk geesten uit het Hindoe-geloof.

In Kediri zijn er andere tradities. Zij noemen het Okokan. Het is de enige dorp in Bali die dans met grote koeienbellen gebruiken om de geesten te verjagen. Ook zij hebben een hele maand nodig om te oefenen. Verschillende wijken (Banjar) van het dorp hebben zo hun eigen versie van de optocht. Op 27 maart zal de dorpskoning de winnaar uitroepen.

Wij werden uitgenodigd om bij een oefening te zijn. Zie voor je zelf, het is daadwerkelijk indrukwekkend om te zien!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *