Home » Stories » Countries » Indonesia » Silver Sand Villa

Silver Sand Villa

Vanuit Singapore aangevlogen, maar beide met een andere vliegtuigmaatschappij landden we op het klein eilandje. Meeting point vliegveld Denpasar in Bali. Zeer waarschijnlijk de enige plek met een actieve 'La Place', maar dat terzijde. Nadat we de koffers bij elkaar gesprokkeld hadden en met immigratie highfivede, kwamen we niet veel later buiten de poorten van het kleine luchthaventje. Een lange rij bewegende witte A-4tjes vormden een strook achter het hek met persoonsnamen: 'Peter, Hans, Ellie..' Met overal kleine kopjes ertussen en vragende ogen "bent u dat?". Het waren allemaal taxichauffeurs die een selfie-stok gebruikten om hun gasten te vinden. Wij hadden zo ook ons eigen papiertje.

Alleen ons naampje was 'Avis', want wij hadden onze eigen auto. Matthijs slaakte een zucht van opluchting toen hij de auto zag. Het was een witte busachtige op vier wielen, met een rampzalig verleden. Dat was af te lezen aan het zilver die her en der te zien was door de deuken in het blik. "Kan ik eindelijk als een echte local rijden!", glunderde Matthijs naar zijn ouders. Daar zaten we met z'n vieren, helemaal afgeladen naar onze eerste bestemming Kedungu Beach in het westen van Bali.

Het was al laat, zo rond 21.00 uur. Kuta uitrijden was voor Matthijs buitenspelen: gas geven, snel invoegen, even remmen, dan weer gas geven, af en toe toeteren en schreeuwen van geluk. Maar langzamer zeker werden supermarktjes, lichtjes en petit restaurantjes vervangen door donkere landschappen. Het was niet te zien, maar het moesten wel de sawa's of het oerwoud zijn. Zo reden we dorpje in en uit op weg naar de Silver Sand Villa.

We waren al een tijdje onderweg. Wat spannend! Waar komen we terecht? Vanaf de wegkant zagen we naast de sawa's een villa met romantische verlichting. Een hobbelende weg ging er naartoe. Het was niet echt duidelijk of we die richting op moesten, maar al snel gaf de Tomtom een 'Go'. Met aankomst werden we onthaald door de beveiliging van het terrein. Het waren nieuwe huizen, twee naast elkaar. Of vier appartementen, want boven en onder kon ook opgesplitst worden. Al had onze villa een voordeur, de ramen ontbraken verder en zo ook een muur naar de tuin van de woonkamer. Echt Balinees.

Begrijp me niet verkeerd, de villa was compleet en zalig. Onze reisgenoten hadden de volgende impressies: luxe, karakter, netjes, geweldig, compleet en warm. We werden de volgende ochtend wakker met indrukken die niet te omschrijven waren zo fijn! De slaapkamers waren mooi ingericht, bedden lagen fantastisch en de douche was buiten. (Lux douchen onder de sterrenhemel is waanzinnig!) De tuin was prachtig groen met kleuren van bloemen. Het zwembad nodigde je constant uit om erin te zwemmen, met water zo zacht en warm. Alles was tot in de detail verzorgd. De villa was met liefde gemaakt.

Natuurlijk maakt gezelschap een verblijf realistisch. Het huis was een aanvulling van de sfeer. Wat hebben we met z'n vieren bijgekletst, dat was nodig! Vervolgens met z'n zessen, want ook de Balinese dames die ons verzorgden waren een match. Zij nieuwsgierig naar Nederland en wij naar Bali. Stoofwafels uitgewisseld en Balinese cultuur opgesnoven. Als iemand ooit aan één van ons advies voor verblijf zou vragen in Bali, dan zouden wij alle vier hardop roepen: SILVER SAND VILLA!!

 

 

Contacts

Silver Sand Villa
Kedungu Beach
Jl. Pantai Kedungu Belalang, Kediri,
Tabanan, Bali, Indonesia

Tel: +852-6112 5905

Email: hello@silversand-villa.com

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *