Home » Stories » Countries » Netherlands » “Even” Nederland aandoen

“Even” Nederland aandoen

Even een ‘op-en-neertje’ naar Nederland. Alsof het niets is reizen we ‘even’ naar het koude kikkerlandje. Het is, met 4 uur overstap op Istanbul, 17 uur vliegen. Het zijn 6 filmpjes, wat eten en dan zit je weer in de auto van je pa. Alles is hetzelfde: snelwegen, auto’s, mensen en supermarkten.

Voor ons een behoorlijk verschil van waar we vandaan komen, want we zakken van 30 graden in de tropen naar min drie in de vrieskou. Maar dat weerhoud ons niet om te genieten. We profiteren ervan en maken prachtige wandelingen in de vorstige

Nederlandse landschappen. Tussen de spruitenvelden, kaagbanen en kou-adem, krijgen de dorpjes aan de horizon, kenmerkend met een kerkje, in eens weer betekenis. Ja…..dit is óók heel mooi! Enorme leegte in de lucht, waarbij we getrakteerd worden op creatieve wolkenspel of een blauwe KLM-start.

Al was de aard van ons bezoek een treurige aangelegenheid, het was rijkdom om familie weer te zien en te spreken. Het voelde enorm luxe om bij gezelligheid en vrienden te zijn. Als je voor een langere periode weg bent lijkt alles hetzelfde, maar eigenlijk gaat het leven in Nederland ook gewoon door. Iedereen om ons heen kent zijn eigen nieuwe avonturen en belevenissen. Het is zo fijn om voor dat minuscuul klein momentje daarbij te zijn. Om te helpen, vieren, proosten of ‘gewoon’ te zijn. De momenten zijn extra bijzonder en super intens.

Aan het einde van de week zijn er weer twee plekjes in het vliegtuig geboekt om naar Azië te gaan. Onze, ondertussen letterlijke wereldreis, kent de volgende bestemming: Singapore. Maar voor nu is het nog even genieten geblazen in het koude kikkerlandje!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *