Home » Stories » Countries » Vietnam » Het is gelukt, we zijn in Vietnam!!

Het is gelukt, we zijn in Vietnam!!

Thai Airways B777

Bangkok Airport wordt druk bezocht, dus alles bestaat alleen maar uit rijen: voor de ‘bagage drop-off ‘, paspoortcontrole, wc, etc. Gevolg: rennen voor je poen, want je vliegtuig vertrekt! Gelukkig vliegt Thai Airways naar Vietnam in een 777, voor een vlucht van 1u13. Dus het vliegtuig is niet zomaar vol. (Ohwja, rij in de terminal 😉

 

Maaarrrr, dan komen we aan in Vietnam. Chaos is toegeslagen. ‘Visum on arrival’ wordt in stand gehouden door 2 lokketten: pasfoto nietten aan formulieren met paspoort erbij (lijken de foto’s op elkaar?) en collega kijkt naar pasfoto en betalen maar. Tientallen toeristen staan met hun neuzen tegen het glas van het loket, klaar om hun paspoort op te halen. Met terugwerkende kracht kies ik toch liever voor de enorme maar nette rijen van Bangkok.

 

Wachtende mensen

De chaos breekt pas echt los als we onze eerste stap buiten zetten. Door dranghekken gemarkeerde paden worden we naar een stoepje begeleid. Vanaf de ijzeren stalen buizen zijn de eerste 5 meter bezet met plastieke stoeltjes waar mensen op zitten. Aansluitend wordt 5 meter gevuld met mensen die tegen elkaar aan staan, met hier en daar een naambordje. Het stoepje volgt soms. Allemaal staren ze naar de ‘arrival-schuifdeuren’. Totaal konden we denk ik wel 1000 hoofdjes en 2000 oogjes tellen. Zo’n popstar-on-arrival ervaring hebben we nog nooit meegemaakt.
Photo credits: http://tuoitrenews.vn/ & Thai Aiways

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *